Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Nasi Kuning recept
Nasi Kuning recept

Nasi Kuning


Ingrediënten


Bereidingswijze


De Surinaamse rijst wassen en in een glazen kom doen. Een blik kokosmelk mengen met het zout en de kunjit en door de rijst mengen. De sereh en daun pandan toevoegen. Net zoveel water toevoegen dat de rijst nét onder staat. De rijst afdekken en minstens een paar uur laten staan in de koelkast. Haal na de verstreken tijd de sereh en daun pandan uit de kom en kook de rijst droog zoals normaal. Dit recept is dus voor iemand zonder rijststomer. Als je wel een rijststomer hebt: dan eerst de rijst voorkoken tot 'ie halfgaar is. Daarna de rijst mengen met de santen, zout, kunjit, sereh en daun pandan en laten staan. En vervolgens de rijst afstomen in de stomer.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit nasi kuning recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven