Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Paté course country recept
Paté course country recept

Paté course country


Ingrediënten


Bereidingswijze


Het is verstandig om alle vleessoorten apart te verwerken.
Beginnen met het vlees in grove stukken te snijden. Plaats ze daarna in de keukenmachine en maal totdat je fijne stukjes hebt.
Doe daarna elke vleessoort in een gote schaal en mix alles goed doorelkaar.
Kneus de jeneverbessen en de peperkorrels met een vijzel en doe deze bij het vlees, samen met het zout, knoflook, tijm en foelie.
Weer goed mengen om de smaak goed te verdelen.
Voeg daarna de wijn en de brandy toe, dek de schaal af met een schone theedoek en plaats de schaal enkele uren op een koele plaats (om de smaken goed in het vlees te laten trekken).
Verwarm de oven op 150 graden celsius.
Doe het vlees in een terrine en decoreer het met de laurierblaadjes en overgebleven jeneverbessen.
Plaats de terrine in een bakblik, half gevuld met warm water, boven in de oven voor ongeveer 1,75 uur.
Tegen de tijd dat de paté klaar is, is hij flink gekrompen.
Haal hem uit de oven en laat hem afkoelen zonder de omringende sappen af te gieten.
Als de paté afgekoeld is, houden het omringende vet en gelei de paté vochtig.
Als de paté is afgekoeld, plaats dan een dubbele strook aluminiumfolie bovenop en een paar keukengewichten (bijvoorbeeld die baksteen) om het naar beneden te drukken voor zeker een paar uur.
Dit drukken maakt de paté minder kruimelig.
Plaats de paté (met de gewichten) voor een nacht in de koelkast.
Neem de paté minstens een half uur voor het serveren uit de koelkast. Serveren op kamertemperatuur.
De aanwezigheid van vet is zeer van belang.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit paté course country recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven