Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Paté van wild met pruimen, aspic en gekonfijte sjalot recept
Paté van wild met pruimen, aspic en gekonfijte sjalot recept

Paté van wild met pruimen, aspic en gekonfijte sjalot


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 100° C.
Snijd de speklappen in blokjes.
Hak de wildpoulet niet al te grof in de keukenmachine.
Verwijder de wildpoulet uit de keukenmachine.
Maal de speklappen fijn in de keukenmachine.
Verwijder de massa uit de keukenmachine.
Maal de lever samen met het zout zo fijn mogelijk in de keukenmachine.
Verwijder de massa uit de keukenmachine
Klop het ei los.
Voeg de zemelen en de bloem toe.
Breng alle producten nu bij elkaar in een bak en meng ze tot een gelijke massa ontstaat.
Bekleed een patévorm met bakpapier.
Vul af met een eerste laag patédeeg.
Leg de gedroogde pruimen op het deeg.
Vul de vorm verder af met patédeeg.
Druk goed aan zodat alle lucht verdwenen is uit de vorm.
Sluit het deeg af met het bakpapier en dan met aluminiumfolie.
Plaats de vorm in een braadslee met 2-3 cm water.
Plaats de braadslee in de oven.
Bak de pastei 2 uur. Laat hem daarna volledig afkoelen.
Plaats de paté zodra kamertemperatuur is bereikt in de koelkast en laat minstens een dag rusten.
Haal de paté uit de vorm en snijd in plakjes.

Voor de aspic:
Voeg de wildbouillon en scheutje rode port bij elkaar en verwarm het geheel.
Week de gelatineblaadjes in louw water en voeg deze ook toe.
Verwarm het geheel al roerend tot er een gladde massa ontstaat.

Voor de gekonfijte sjalotjes:
Maak de sjalotten schoon en snijd deze in ringen.
Smelt de boter in een pan en fruit de sjalotten aan.
Voeg de rode wijn en basterdsuiker toe en laat het geheel in koken tot het zocht verdampt is.
Maak het geheel op smaak met wat zout.
Serveer de paté met gekonfijte ui en aspic.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit paté van wild met pruimen, aspic en gekonfijte sjalot recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven