Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pittig gekruide krokant gebakken reepjes tempe recept
Pittig gekruide krokant gebakken reepjes tempe recept

Pittig gekruide krokant gebakken reepjes tempe


Ingrediënten


Bereidingswijze


De reepjes tempe in een ruime pan met voldoende olie, door regelmatig omscheppen krokant bakken (tot lichtbruin) en hierna de krokante reepjes tempe goed laten uitlekken. De schuingesneden groene pepers eveneens krokant bakken en goed laten uitlekken. Vervolgens in ongeveer 5 eetlepels olie de fijngemalen kruiden al roerend geurig fruiten, hierna de suiker en tamarindewater erbij doen en al roerend het geheel goed mengen. Als het vocht in het mengsel is verdampt gaan de uitgelekte krokante reepjes tempe en de stukjes groene pepers erbij en wordt het geheel door goed omscheppen gemengd. Het eindprodukt proeven en eventueel kan het nog op smaak gebracht worden met wat suiker/zout. *Variatie: Als je van hele kleine gedroogde, gezouten visjes houdt (teri nasi), dan kun je van dit gerecht iets bijzonders maken door deze aan het gerecht toe te voegen. De gezouten visjes dan eerst even spoelen, droogdeppen en deze vervolgens net zoals de tempe en de pepers eerst krokant bakken. De visjes ook eerst goed uit laten lekken voordat ze erbij worden gedaan. Gebruik niet te hoog vuur en blijf regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen. Wees ook voorzichtig met het toevoegen van zout! Zorg voor een goede ventilatie! Bij de meeste toko's worden deze visjes in kleine plastic zakjes te koop aangeboden.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit pittig gekruide krokant gebakken reepjes tempe recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven