Pittig gekruide krokant gebakken reepjes tempe
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van leoniepoth
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- De reepjes tempe in een ruime pan met voldoende , door regelmatig omscheppen krokant bakken (tot lichtbruin) en hierna de krokante reepjes tempe goed laten uitlekken.
- De schuingesneden groene eveneens krokant bakken en goed laten uitlekken.
- Vervolgens in ongeveer 5 eetlepels de fijngemalen al roerend geurig fruiten, hierna de suiker en erbij doen en al roerend het geheel goed mengen.
- Als het vocht in het mengsel is verdampt gaan de uitgelekte krokante reepjes tempe en de stukjes groene erbij en wordt het geheel door goed omscheppen gemengd.
- Het eindprodukt proeven en eventueel kan het nog op smaak gebracht worden met wat suiker/zout. *Variatie:
- Als je van hele kleine gedroogde, gezouten visjes houdt (teri nasi), dan kun je van dit gerecht iets bijzonders maken door deze aan het gerecht toe te voegen.
- De gezouten visjes dan eerst even spoelen, droogdeppen en deze vervolgens net zoals de tempe en de eerst krokant bakken.
- De visjes ook eerst goed uit laten lekken voordat ze erbij worden gedaan.
- Gebruik niet te hoog vuur en blijf regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen.
- Wees ook voorzichtig met het toevoegen van !
- Zorg voor een goede ventilatie!
- Bij de meeste toko's worden deze visjes in kleine plastic zakjes te koop aangeboden.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Opor Ayam (fijn gekruide gesmoorde kip)41u15m
-
Recept
Sambal goreng godok (pittig gekruide garnalen)425m
-
Recept
Bebek boemboe besengèk pedis (zeer pittig gekruide eend)41u
-
Recept
Balado Dendeng hijau (krokant gebakken rundvlees met sambal)450m
-
Recept
Dadar boemboe (pittig gekruide omelet)435m
-
Recept
Sate sapi dengan mentimun pedas (rundersaté met pittig gekruide komkommersaus)41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1084 kcal | 54% | 4336 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |