Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Roerbakken witlof met balsamico recept
Roerbakken witlof met balsamico recept

Roerbakken witlof met balsamico


Ingrediënten


25

Bereidingswijze


Maak de witlof schoon en snijd ze in lange repen. Bak de spekreepjes zonder toevoeging van vet in een droge wok uit. Laat de reepjes op een vel keukenpapier glijden en uitdampen. Voeg boter toe aan de wok. Roerbak de witlof al omscheppend ongeveer 2.5 minuten. Voeg de appelstroop en balsamicoazijn toe en meng het geheel. Breng op smaak met peper en zout, denk er wel aan dat spek al zout genoeg is. Laat doorwarmen en voeg als laatste de uitgebakken spekreepjes toe.

Serveersuggesties

Het is een simpel gerecht vol smaak met een explosie van bitter, zuur zout en zoet.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit roerbakken witlof met balsamico recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Roerbakken witlof met balsamico heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

 • Zou mooi zijn geweest als er bij had gestaan: Met dank aan Janny van der Heyden, columniste in het AD. Dit recept stond afgelopen week in de krant namelijk!
  Lintcas gaf dit recept op 23 januari 2016 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven