Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rujak istimewa (salade van tahoe, groenten en fruit met zoet sambalsausje) recept
Rujak istimewa (salade van tahoe, groenten en fruit met zoet sambalsausje) recept

Rujak istimewa (salade van tahoe, groenten en fruit met zoet sambalsausje)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de tahoe in kleine dobbelsteentjes. Laat in een wadjan of frituurpan de slaolie goed heet worden en frituur hierin de tahoeblokjes lichtbruin. Haal ze eruit en laat ze uitlekken. De overgebleven olie kunt u bewaren. Spoel de taugé af en laat uitlekken. Schil de peer en de appels en snijd deze in kleine stukjes. Was de komkommer en snijd hem met schil in stukjes. Vermeng dit alles in een schaal en geef de saus er apart bij. De saus maakt u als volgt: haal de steeltjes van de cabé rawits, was de rawits en wrijf ze met een beetje zout in de vijzel (cobek) zeer fijn. Doe de rawit in een schaal en meng de overige ingrediënten goed dooreen totdat alles in elkaar is opgelost. De saus mag niet te dik zijn, voeg eventueel nog wat water toe.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit rujak istimewa (salade van tahoe, groenten en fruit met zoet sambalsausje) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven