Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sajoer dajak (varkensvlees met groente) recept
Sajoer dajak (varkensvlees met groente) recept

Sajoer dajak (varkensvlees met groente)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vlees in dobbelstenen van 2˝ cm.
Maak de prei en kool schoon en snijd deze in fijne stukjes.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn
Schil de gemberwortel en rasp deze fijn
Maak een 5 deciliter bouillon van wat varkenskrabben.
Meng het vlees met de prei, peper, zout, sambal, citroensap, knoflook en olie door elkaar en kneed dit even met de hand.
Laat het ± 1 uur in de koelkast marineren.
Breng de bouillon aan de kook met de gemberrasp.
Voeg het gemarineerde vlees met de kruiden aan de bouillon toe en laat het geheel een ˝ uur koken.
Voeg er als het vlees nog net niet gaar is (proeven!) de kool aan toe, telkens met een hand vol tegelijk.
Schep het geheel goed door elkaar
Laat de kool zonder deksel 2 minuten meekoken en zet het gas dan uit.

Serveersuggesties

Gebruikt u deze sajoer niet als bijgerechten, dan moet u de dubbele hoeveelheid vlees nemen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sajoer dajak (varkensvlees met groente) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven