Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sajoer rawon met sambal taugé (Javaanse soep van vlees en groenten) recept
Sajoer rawon met sambal taugé (Javaanse soep van vlees en groenten) recept

Sajoer rawon met sambal taugé (Javaanse soep van vlees en groenten)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Trek van het poulet in ruim water een bouillon tot het vlees gaar en zacht is.
Kraak de keloeweks open en haal de inhoud, een donkerbruine, haast zwarte substantie, eruit. Het is mogelijk dat de inhoud uitgedroogd is en beschimmeld. Gebruik deze vruchten niet.
Kneus de keloeweks fijn.
Pel de sjalotten en de knoflook, snijd ze fijn en kneus ze met de trasi, koenjit, goela djawa en asem.
Meng de kruiderij goed door de keloeweks.
Fruit alles in de boter, samen met de laos en salam.
Doe het bij de bouillon.
Was de sereh en de djeroek poeroetblaadjes.
Voeg ze met de bouillonblokjes bij de bouillon, zodra deze kookt.
Laat het op een lage warmtebron sudderen.
Was en snij de sperziebonen grof.
Ontpit de rode en groene lomboks en voeg ze met de sperziebonen toe aan de bouillon.
Was de spitskool en snijd ze grof.
Voeg ze toe aan de sajoer, als de boontjes halfgaar zijn.
Laat ook de kool niet gaar worden.
Giet er bij te veel indampen wat heet water bij.
Deze sajoer moet met veel vocht worden opgediend.
Bereiding van de sambal: Was de taugé, ontdoe ze van groene velletjes en meng ze met de sambal, suiker en citroen.
Zet de sambal lang voor het eten afgesloten weg, opdat de kruiden goed kunnen intrekken.
Dien de Rawon als volgt op: Schep in diepe borden wat rijst.
Giet er veel sajoer over en garneer het met de sambal taugé en komkommer.
Meestal eet men er nog een hardgekookt ei bij of een Telor asin (gezouten eendenei)

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sajoer rawon met sambal taugé (javaanse soep van vlees en groenten) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven