Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Salade van parelgort recept
Salade van parelgort recept

Salade van parelgort


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng 300 ml water aan de kook. Spoel intussen de gort af. Voeg wat zout en gort aan het water toe en leg een deksel op de pan. Laat 55 minuten zachtjes koken. Laat de gort afkoelen en schep de korrels los. Snij de peperhelften in fijne reepjes. Halveer een stuk komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snij de komkommer in kleine blokjes. Meng de gort met de peperreepjes, komkommer en de lente ui. Bestrooi met de gehakte kruiden en stukjes tomaat, bedruppel met een scheut olijfolie en meng het opnieuw. Hak de amandelen grof en strooi deze over de salade.

Serveersuggesties

Parelgertst of parelgort is dezelfde naam voor gepolijste gerst. Vroeger werd het voornamelijk gebruikt om pap of een toetje van te koken, maar het kan ook heel goed als vervanger van rijst of bijvoorbeeld couscous worden gegeten. De bereiding kan per merk verschillen. Ik gebruik fairtrade parelgerst van Green Age

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit salade van parelgort recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven