Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Sambal goreng boontjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


De snijbonen blancheren en daarna afgieten in een vergiet en even uit laten lekken.
De uien in halve ringen snijden en de knoflook persen of vijzelen
De peteh bonen in 2 platte stukken doorsnijden en daarna in smalle reepjes
We gaan nu eerst de uien en de knoflook fruiten in wat boter, als de uien gaar zijn geworden, kunnen de peteh bonen en de gehakt erdoorheen.
Rul de gehakt in kleine stukjes.
Wanneer de gehakt geruld is, doe je de ketjap erbij.
Even wat laten garen en daarna de snijbonen erbij en de paprika en tomaten.
Daarna de garnalen erbij (als het gedroogde zijn mogen ze er wat eerder bij)
Een beetje zout erbij en de suiker erbij en wat peper naar smaak.
Als laatste de kokosmelk erbij en de sambal.
Het geheel nu een op een midelmatig vuur laten doorkoken onder voortdurend omroeren, totdat de kokosmelk ingedikt is.

Serveersuggesties

lekker als bijgerecht bij een rijsttafel

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sambal goreng boontjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven