Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sambal kacang (pindasambal) recept
Sambal kacang (pindasambal) recept

Sambal kacang (pindasambal)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bak de pindaís in wat olie tot deze licht bruin zijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Schil de djahe en rasp deze fijn.
Maak de lomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Wrijf de pindaís fijn in een vijzel verhit wat olie in de wok en fruit de sjalotjes even met de trassi aan.
Neem het geheel uit de wok en bewaar dit even.
Wrijf de lomboks, knoflook en djahe fijn in de vijzel.
Verhit wat olie op een middelhoog vuur.
Fruit de fijngewreven ingrediŽnten tot de olie er uit komt en gaat drijven.
Draai het vuur laag en voeg al roerend de santen toe tot deze geheel is opgenomen.
Voeg de pinda's en zout naar smaak toe.
Bak de massa nogmaals tot de olie er uit komt drijven.
Haal de wok van het vuur.
Meng de asem door de sambal.
Schep het geheel goed door tot een homogene massa.
Bewaar het geheel in een schone glazen pot een week in de koelkast.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sambal kacang (pindasambal) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven