Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
SatÚ ajam banjar (kip satÚ met pittige ketjapsaus) recept
SatÚ ajam banjar (kip satÚ met pittige ketjapsaus) recept

SatÚ ajam banjar (kip satÚ met pittige ketjapsaus)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de lomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de rawit schoon en snij deze in stukjes.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Wrijf in een vijzel de ingrediŰnten voor de marinade fijn tot een mooie gladde kruidenpasta.
snij de filet in blokjes.
Doe die in een schaal en voeg de kruiden pasta toe.
Scheep het geheel goed door tot alles wordt gemarineerd.
Laat dit 24 uur intrekken op een koele plaats maar niet in de koelkast.
Schep het geheel regelmatig goed om.
Rijg de gemarineerde kipfilet aan stokjes.
Rooster de sateetjes boven een koelen vuurtje toe deze gaar zijn. gebruik bij het roosteren eventueel wat olie tegen het verbranden van de satÚ.
Maak de marinade goed warm, proef of hij op smaak is en serveer dit als saus bij de satÚ.
Als je de stokjes in lauw zout water legt zo lang als je het vlees marineert, dan ver branden de stokjes niet tijdens het grillen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit satÚ ajam banjar (kip satÚ met pittige ketjapsaus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven