Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Saté ajam wijen (saté in pindasaus met sesamzaad) recept
Saté ajam wijen (saté in pindasaus met sesamzaad) recept

Saté ajam wijen (saté in pindasaus met sesamzaad)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de lomboks schoon en snij deze in ringetjes.
Wrijf in een vijzel alle ingrediënten voor de marinade fijn tot een mooie gladde kruidenpasta.
Snij de filet in blokjes.
Doe die in een schaal en voeg de kruiden pasta toe.
Scheep het geheel goed door tot alles wordt gemarineerd.
Laat dit 24 uur intrekken op een koele plaats maar niet in de koelkast.
Schep het geheel regelmatig goed om.
Rijg de gemarineerde kipfilet aan stokjes.
Rooster de sateetjes boven een koelen vuurtje toe deze gaar zijn. Gebruik bij het roosteren eventueel wat olie tegen het verbranden van de saté.
Zet de gebakken satéstokjes in de satésaus en strooi de sesamzaadjes over de saté.
Als je de stokjes in lauw zout water legt zo lang als je het vlees marineert, dan verbranden de stokjes niet tijdens het grillen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit saté ajam wijen (saté in pindasaus met sesamzaad) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven