Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
SatÚ lilit (Balinese vissatÚ) recept
SatÚ lilit (Balinese vissatÚ) recept

SatÚ lilit (Balinese vissatÚ)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hak de vis en de garnalen fijn.
Verwijder de steeltjes en desgewenst de zaadjes van de rawits. Schil de kunyit.
Snijd rawits en de kunyit grof, wrijf ze in een vijzel fijn tot een pasta en meng er de peper en zout naar smaak door.
Snijd de djeruk purut ragfijn.
Vermeng het vismengsel met de kruidenpasta, de geraspte kokos en de gula djawa tot een compact deegmengsel.
Vorm hiervan langwerpige balletjes (ca. 1 eetlepel) en kneed ze om de satÚpennen.
Rooster het daarna boven een houtskoolvuurtje rondom gaar en lichtbruin (ongeveer 5 minuten).

Serveersuggesties

Kan natuurlijk ook gewoon onder de grill/oven in de keuken. Serveer de satÚ met witte rijst (nasi putti) en lotek (gemengde groente met pinda dressing) of gado gado.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit satÚ lilit (balinese vissatÚ) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven