Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
SatÚ Ostrich Dengan Aprikot (satÚ van struisvogel) recept
SatÚ Ostrich Dengan Aprikot (satÚ van struisvogel) recept

SatÚ Ostrich Dengan Aprikot (satÚ van struisvogel)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snij het vlees in 36 gelijke blokjes.
Maak de lombok schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak het sjalotje schoon en snipper deze heel fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.
Wrijf de ingrediŰnten voor de boemboe fijn in een vijzel tot een homogene kruidenmassa.
Meng in een grote schaal het vlees met de kruidenmassa en schep dit goed door.
Laat het geheel 24 uur marineren op een koele plaats maar niet in de koelkast.
Maak de 12 sjalotjes schoon en kook deze in licht gezouten water ongeveer 3 minuten.
Neem de sjalotjes uit het water laat deze uitlekken en afkoelen.
Snij de sjalotjes in stukjes.
Snij de plakjes katenspek door midden.
Pak elk blokje vlees in de katenspek en rijg deze aan de satÚ stokjes.
Doe er tussen door enkele stukjes van de gekookte sjalotjes.
De satÚ op de hete gril of BBQ regelmatig omdraaien tot deze gaar zijn.
Serveer de satÚ goed warm.

De saus:
Verwarm de water met de suiker tot de suiker is opgelost.
Snij de abrikoos in kleine stukjes
Breng de suikerstroop met de zoete witte wijn, vanillestokje, steranijs en kruidnagel tegen de kook aan en laat 10 minuten trekken.
Verwijder de specerijen en voeg de gedroogde abrikozen toe .
Kook het geheel nog eens 20 minuten heel zachtjes.
Schep het geheel regelmatig goed door .
Roer 1 theelepel ma´zena door het geheel om wet binding te krijgen.
Serveer de saus lauw warm.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit satÚ ostrich dengan aprikot (satÚ van struisvogel) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven