Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Saté Pentool (saté van gekruid gehakt) recept
Saté Pentool (saté van gekruid gehakt) recept

Saté Pentool (saté van gekruid gehakt)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de uien schoon en snipper deze fijn
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn
Maak de lombok schoon en snij deze in dunne ringetjes
Maal een deel van een kokos noot fijn
Wrijf de uien, knoflook, kemirie en lombok in de vijzel, tezamen met de trassi, ketumbar, jinten en wat zout fijn tot een kruidenpasta.
Goed met het vlees mengen samen met 1 ei, 2 eetlepels gemalen kokos, 1 theelepel suiker en wat Asamwater en zout naar smaak.
Vorm hiervan lange dunne kroketten en steek er een stokje door.
In warme olie mooi bruin bakken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit saté pentool (saté van gekruid gehakt) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven