Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Saté udang (saté van garnalen) recept
Saté udang (saté van garnalen) recept

Saté udang (saté van garnalen)


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snijd de ui en het fijn.
Snijd citroengras fijn.
Meng dit met de overige ingrediënten in de vijzel. (behalve de garnalen en de koriander).
Maak een mengsel van ˝ deciliter ketjap manis, 1 eetlepel olie en een scheut citroensap.
Meng bovenstaande ingrediënten in de ketjapmarinade.
Marineer de garnalen in dit mengsel.
Een halve dag laten staan, is het lekkerste.
Rijg de garnalen op de satéstokjes (ongeveer 4 grote garnalen aan 1 stokje).
Haal ze door het ketjapmengsel en rooster de saté's.
Besprenkel de garnalen meermaals met het ketjapmengsel.
Bestrooi de saté voor het opdienen met gehakte verse koriander en een paar druppeltjes limoensap.

Serveersuggesties

Saté stokjes een paar uur in het water laten staan.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit saté udang (saté van garnalen) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven