Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Turkse linzensoep recept
Turkse linzensoep recept

Turkse linzensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Stap 1: Eerst de stukjes knoflook en uien fruiten in olijfolie en vervolgens de tomatenpasta meefruiten. Stap 2: Giet ongeveer een halve liter water bij en voeg de rode linzen toe, eerst de linzen wassen! De linzen moeten ongeveer 2 vingertoppen onder het waterniveau zijn. Gaar koken die handel! Als de linzen open knappen, is het bijna klaar. Voeg het bouillonblokje toe. Stap 3: Je merkt dat de soep dikker wordt van structuur, wel de linzen goed doorkoken. Doe de rode peper (in stukjes gemalen) door de soep en kook deze mee. Vervolgens ongeveer 2 eetlepels djinten en 2 klontjes suiker. Even mee laten koken! Stap 4: Als laatste giet je de halve glas wijn erbij en doe je 4 flinke eetlepels munt er door heen. Serveren: Om het compleet te maken, moet je er een klein beetje citroensap doorheen doen, pas als de soep op je bordje geserveerd is. Tip: Eten met vers Turks brood. Afiyet Olsun (eet smakelijk)

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit turkse linzensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven