Tzatziki

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Zeef
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Was de en snij hem in de lengterichting door zodat de zaadlijsten open komen te liggen.
  2. Verwijder met een lepel de zaadlijsten.
  3. Dat scheelt al veel vocht.
    Pak een middel fijne rasp en rasp de hele fijn.
  4. Doe wat over de en doe deze in een zeef zodat ze kan uitlekken.
  5. Een kaasdoek kan ook.
  6. Het vocht moet namelijk uit de want als dit blijft zitten heb je zo'n waterige tzatziki.

    Maak de knoflook schoon en snij ze zo klein mogelijk of gebruik een knoflookpers.

    Als de is uitgelekt ( je kunt nog een keer in de massa knijpen om het laatste vocht er uit te laten lopen) roer deze dan door de yoghurt.
  7. 10% kun je ook in de Turkse winkel kopen.

    Roer er nu ongeveer 2 eetlepels vers gesneden doorheen.
  8. Proef het eens en breng op smaak met en .
  9. Voeg een flinke scheut toe.
  10. Voor mijn gevoel doe ik die altijd op de yoghurt maar roer die pas door de tzatziki als ik ze nodig heb.
  11. Ik denk altijd dat de knoflook en het zo makkelijker de smaken afgeeft aan de yoghurt.
    Maar misschien is dat onzin.
  12. Zet de tzatziki minimaal 1 uur in de koelkast maar beter is nog om dit een aantal uren te doen.
25
25
25

Variaties op Tzatziki

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Tzatziki
VariatieAantalGang
Tzatziki14Bijgerechten
Tzatzikisaus2Sauzen en marinades
Tzatziki met dille1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • griekse yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in griekse yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • griekse yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3 kcal
0%12 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tzatziki