Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vegetarisch smeersel recept
Vegetarisch smeersel recept

Vegetarisch smeersel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng in een schaaltje gistvlokken, zout, peterselie, kerrie en nootmuskaat. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en roer enige minuten. Doe in een ander pannetje, de melk, karnemelk, groentebouillonpoeder, de fijngeknepen knoflook en een scheut maggi en maak het mengsel warm. Zodra de roux gaar is de pan van de warmtebron halen en het hete melkmengsel er door roeren. Voeg de inhoud van het schaaltje toe en roer, op lage warmte, nog even goed door tot het mengsel homogeen is. Doe het smeersel in een glazen schaaltje en zet het afgedekt onder folie in de koelkast.

Serveersuggesties

Het smeersel is rijk aan vitamine B en is heerlijk op toast, crackers en volkorenbrood.

Allergenen Informatie

Voor dit vegetarisch smeersel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven