

Vetarme Engelse Whipped cream biscuits
- United Kingdom
- Bijgerechten
- 4 portie(s)
- 15 uur
- 20 minuten
- feja
Ingrediënten
- 350 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 snufje zout
- 350 milliliter magere kwark of 350 milliliter magere yoghurt
- VOOR DE ZOETE VARIANT: zoetstof of suiker naar smaak,
- kaneel en rozijnen.
- VOOR DE HARTIGE VARIANT: twee eetlepels Provençaalse of italiaanse kruiden,
- peper.
- Evt. een fijngesnipperd uitje.
Bereidingswijze
Voeg alle overige ingrediënten toe en roer met een lepel door elkaar tot het een vast geheel wordt. Als het deeg te droog is, doe er wat extra yoghurt of kwark bij, is het te nat en te kleverig, dan nog ietsje bloem toevoegen.
Leg het deeg op een met bloem bestoven aanrecht en maak een lap van ong. 3 cm dik.
Druk met een kleine vorm rondjes uit het deeg en plaats de rondjes op een bakplaat. Bedenk daarbij dat het deeg zal rijzen.
Bestrijk de bovenzijde met ei of gesmolten boter.
Op 220 graden in ongeveer 20 minuten bakken.
Serveersuggesties
Heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld bij een pastamaaltijd met een salade, maar ook bij andere hoofdgerechten lekker.
Meer Recepten
- Engelse zalmboter4 porties
45 minuten
robancona - Komkommer op Engelse wijze4 porties
5 minuten
breemer - Engelse scones4 porties
20 minuten
SharonKeeto
Allergenen Informatie
Voor dit vetarme engelse whipped cream biscuits recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Bijgerechten
- Vetarme engelse whipped cream biscuits