Bika Ambon (cake anders)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Beslag a:
Neem 50 milliliter water.
Voeg de gist en 1 theelepel van de suiker toe.
Voeg 50 gram van het ketanmeel erbij en meng dit door elkaar tot er schuimende belletjes ontstaan.
Voeg nog eens 50 milliliter water, 1 theelepel suiker en 50 gram
ketanmeel toe.
Mix dit goed door elkaar en laat het ca. 30 tot 45 minuten staan.
Herhaal de laatste stap nog 2 keer.
Beslag b:
Kook de santen met de djeruk purut tot de olie zich gaat afscheiden. - Laat het geheel afkoelen.
Verwijder de djeruk purut.
Klop de en de tot ze crèmig worden.
Voeg er de ketanmeel en beslag a aan toe.
Mix dit door elkaar en voeg de toe.
Zet het op een warme plaats weg en laat het 3,5 uur rijzen.
Doe wat zand op een ovendienblad en verwarm de oven voor op 180 graden celsius samen met een ingevette springvorm.
Als de springvorm warm is geworden, haal hem uit de oven en doe het mengsel erin.
Zet de springvorm met het mengsel terug in de oven en laat de deur op een kiertje open staan.
Als er zich kleine gaatjes gaan vormen bovenop de cake, doe er dan een deksel op.
Als de cake bijna gaar is, zet de gril van de oven aan en verwijder de deksel van de springvorm.
Laat de deur op een kiertje open tot de bovenkant van de cake goudbruin wordt.
Bak dan nog ca. 20 minuten met de deur dicht.
Laat het afkoelen en snijd het in stukken.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in gist
- suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eidooiers en eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 3594 kcal | 179% | 14376 kcal |
Vetten | 172 g. | 245% | 688 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 200 g. | 222% | 800 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |