Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Spuitzak
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Een dag vooraf:
    Verwarm de oven voor op 180°C.
    Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met een snuifje zout.
    Voeg de suiker toe en klop goed door.
    Voeg dan de eidooiers toe en meng opnieuw goed.
    Zeef de bloem en het bakpoeder boven het eimengsel.
    Spatel alles er voorzichtig door en meng tot een homogeen beslag.
    Vet de springvorm in en bestrooi licht met bloem.
    Doe het beslag in de springvorm en bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.
    Ontvorm de biscuit meteen en laat hem een nacht afkoelen op een rooster.

    De dag erna:
    Snijd de volledig afgekoelde taart horizontaal doormidden.
    Bestrijk de snijvlakken royaal met frambozenjam.
    Klop het eiwit op
    Klop de slagroom lichtjes op en roer er de mascarpone door en het eiwit.
    Breng het mascarponemengsel royaal aan op beide helften en leg beide helften weer op elkaar.
    Klop de boter en poedersuiker tot een luchtig mengsel (zeker 5 minuten mixen).
    Klop er de roomkaas door en klop nog enkele minuten goed door.
    Bestrijk de taart met een flinke laag boterroom en werk zo glad mogelijk af.
    Doe de rest van de boterroom in een spuitzak met kartelmondje en werk af met toefjes room.
  2. Garneer met roosjes van marsepein en met suikerparels.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in zelfrijzende bloem
  • poedersuiker, vanillesuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit en eieren
  • roomkaas en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, room, mascarpone
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomkaas, boter, room, mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Biscuittaart met frambozenvulling heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hoe groot is je Springvorm? De mijne is 28 centimeter. Is het recept daar voor toereikend?
smidtje 18 februari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1357 kcal
67%5428 kcal
Vetten
59 g.
84%236 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
49 g.
18%196 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
51 g.
57%204 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Biscuittaart met frambozenvulling