Bitterballen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Breng in een pan het vlees met het kruidenbuiltje en de langzaam aan de kook en laat het 1 uur op laag vuur gaar worden.
  2. Zeef de boullon boven een maatbeker en meet 2 deciliter af.
  3. Snijd het vlees in hele kleine stukjes.
  4. Smelt de in een pan en roer de erdoor, voeg alroerende de toe en blijf roeren tot er een gladde, dikke saus ontstaat.
  5. Laat die 2 minuten zachtjes doorkoken, schep het vlees erdoor en voeg , en toe.
  6. Schep de ragout op een plat bord, laat hem afkoelen en 2 uur in de koelkast opstijven.
  7. Verhit ruim olie in een frituurpan tot 180 graden C.
  8. Klop in een diep bord de los met 1 eetlepel water.
  9. Strooi het op een bord, vorm van de ragout 24 ballen en wentel ze door het , dan door het ei en nog eens door het .
  10. Frituur de bitterballen met 6 tegelijk in 3-4 minuten knapperig bruin, laat ze op keukenpapier uitlekken en leg ze op een schaal.
25
25
25

Variaties op Bitterballen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bitterballen
VariatieAantalGang
Bitterballen4Snacks
Kaasbitterballen2Snacks
Visbitterballen1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillon en bouillon
  • vleesbouillon, bouillon, paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vleesbouillon, bouillon, paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • vleesbouillon, bouillon, boter, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillon en bouillon
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillon en bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
130 kcal
6%1560 kcal
Vetten
10 g.
15%120 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
3%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bitterballen