Ingrediënten

+ -
print

Voor ongeveer 80 stuks:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Plank

Bereidingswijze

  1. Kook de kippenpoten met de , , ui, , en in ruim water tot de kip gaar is, in ongeveer 1 à 2 uur.
  2. Laten afkoelen, de kip van het bot halen en in kleine stukjes snijden.
  3. Je hebt ongeveer 400 gram gaar vlees nodig om lekker gevulde bitterballen te krijgen.
  4. De zeven.

    Smelt de boter in een pan tot hij bruist maar niet bruin laten worden.
  5. Voeg de in 1 keer toe en roer het stevig door de boter tot het een bal vormt.
  6. Voeg een beetje toe en laat deze aan de kook komen.
  7. Als het kookt de door het boter/ mengsel roeren.
  8. Doe dit tot de op is.
  9. Als je de in een keer toevoegt gaat het klonten.
  10. Roer de kip erdoor heen en breng het verder op smaak met zout (aromat)en peper.

    Laat de gelatine in koud water zacht worden, uitknijpen en door het nog hete kipmengsel roeren.
    Bekleed een lage schaal met plasticfolie en schep hierin het kipmengsel, strijk het glad en laat het afkoelen.
    Dit kan eventueel een dag van te voren worden gemaakt.

    De bitterballen maken:
    Klop de eieren los en schenk het in een platte schaal, doe de paneermeel in een aparte schaal.

    Stort het kipmengsel op een plank en snijd hier blokjes van.
  11. Rol elke blokje tot een balletje, rol achtereenvolgend door de , losgeklopt ei en weer door de .

    Laat de bitterballen wel een paar uurtjes rusten voordat je ze gaat bakken, zodat het paneerlaagje wat kan drogen en steviger wordt.

    Bak de bitterballen op 160 graden celsius tot ze goudbruin zijn.
25
25
25

Variaties op Bitterballen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bitterballen
VariatieAantalGang
Bitterballen4Snacks
Kaasbitterballen2Snacks
Bitterballen met kipfilet1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes en bouillon
  • bouillonblokjes, bouillon, paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes en bloem
  • bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillonblokjes, bouillon, paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokjes, roomboter, bouillon, paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokjes en bouillon
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes en bouillon
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2734 kcal
136%54680 kcal
Vetten
310 g.
443%6200 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%160 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bitterballen