Zet het vlees op met de drie bouillontabletten en laat het trekken tot dat het vlees heel zacht is.
Was en snijd de peterselie heel fijn.
Haal het vlees uit de bouillon en snijd het heel fijn.
Zeef de bouillon en meet 4 deciliter af, de rest wordt niet meer gebruikt.
Week de in koud .
Smelt de boter in een ruime koekenpan
Voeg de toe, breng het aan de kook en laat de bloem(1 stuk)(60 gram) garen.
Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe tot dat er een gebonden vloeibare massa ontstaat.
Doe er de geweekte gelatine(5 blaadjes) bij en kook op.
Voeg het vlees en de peterselie er bij en breng aan de kook.
Laat kort doorkoken en blijf roeren.
Proef en voeg, naar smaak, peper(1 stuk), nootmuskaat(1 stuk) en een beetje Maggi(1 stuk) toe.
Schep de ragout op een bord, laat afkoelen en leg het andere bord er op.
Zet het in de koelkast en laat 24 uur opstijven, dat geeft het beste resultaat.
Bitterballen draaien.
Klop 2 eieren(2) los in een diep bord, doe een laagje paneermeel(1 stuk) in een ondiepe schaal en schep ruim bloem(1 stuk)(60 gram) op een bord.
Bestrooi de bitterballen met een beetje bloem(1 stuk)(60 gram).
Doe ze dan in het bord met de eieren(2), schep voorzichtig om met een lepel en bedek met een laagje ei.
Schep ze voorzichtig over in de lage schaal met paneer en rol ze er door.
Haal ze er voorzichtig uit, rol even door de handen en leg ze op een lage schaal in een paneermeel(1 stuk).
Verwarm deolie tot 170/180°C.
Frituur de ballen met niet meer dan 10 tegelijk.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en paneermeel
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.