Bitterballen

Ingrediënten

+ -
print

Voor het korstje:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Zet het vlees op met de drie bouillontabletten en laat het trekken tot dat het vlees heel zacht is.
    Was en snijd de peterselie heel fijn.
    Haal het vlees uit de bouillon en snijd het heel fijn.
    Zeef de bouillon en meet 4 deciliter af, de rest wordt niet meer gebruikt.
    Week de in koud .
    Smelt de boter in een ruime koekenpan
    Voeg de toe, breng het aan de kook en laat de garen.
  2. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe tot dat er een gebonden vloeibare massa ontstaat.
    Doe er de geweekte bij en kook op.
    Voeg het vlees en de peterselie er bij en breng aan de kook.
    Laat kort doorkoken en blijf roeren.
    Proef en voeg, naar smaak, , en een beetje toe.
    Schep de ragout op een bord, laat afkoelen en leg het andere bord er op.
    Zet het in de koelkast en laat 24 uur opstijven, dat geeft het beste resultaat.

    Bitterballen draaien.
    Klop 2 los in een diep bord, doe een laagje in een ondiepe schaal en schep ruim op een bord.
    Bestrooi de bitterballen met een beetje .
    Doe ze dan in het bord met de , schep voorzichtig om met een lepel en bedek met een laagje ei.
    Schep ze voorzichtig over in de lage schaal met paneer en rol ze er door.
    Haal ze er voorzichtig uit, rol even door de handen en leg ze op een lage schaal in een .
    Verwarm deolie tot 170/180°C.
    Frituur de ballen met niet meer dan 10 tegelijk.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Bitterballen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bitterballen
VariatieAantalGang
Bitterballen4Snacks
Kaasbitterballen2Snacks
15 tot 20 bitterballen met champignons en spek1Snacks

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
103 kcal
5%1030 kcal
Vetten
3 g.
5%30 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
6%10 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
2%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
5%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%130 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bitterballen