Bitterballen met kipfilet
- Herkomst Nederland
- Categorie Hapjes
- Bereiden
- Kookboek van sanneb
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Snijd de in heel kleine stukjes en laat ze in de bouillon in ca. 5 minuten gaar worden.
- Neem de stukjes met een schuimspaan uit de bouillon.
- Smelt de in een pan en roer er de doorheen.
- Voeg scheutje voor scheutje de bouillon en de room toe en blijf roeren tot er een gladde dikke saus ontstaat.
- Laat de saus ca. 3 minuten zachtjes pruttelen.
- Schep de stukjes kip met de en kruiden erdoor en voeg , en naar smaak toe.
- Schep de massa in een diep bord en laat het afkoelen.
- Laat de massa afgedekt in de koelkast ca. 1,5 uur door en door koud worden.
- Klop in een diep bord de met 2 eetlepels water los.
- Doe in een diep bord de .
- Vorm van het kipmengsel ongeveer 20 balletjes.
- Haal de balletjes een voor een door het ei en rol ze door de .
- Herhaal dit nog een keer.
- Verhit het frituurvet in een frituurpan tot 175 graden C.
- Frituur steeds 5 biterballen tegelijk in ca. 3 minuten goudbruin.
- Laat de bitterballen op keukenpapier uitlekken.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kippenbouillon en paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- kippenbouillon, boter, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 205 kcal | 10% | 820 kcal |
Vetten | 13 g. | 18% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 3% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 4% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |