Bitterballetjes van zuurkool en spekjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Hapjes
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Knijp zoveel mogelijk vocht uit de en weeg daarna 250 tot 300 gram van de uitgeknepen af (de rest, als die er is, wordt niet gebruikt).
Snijd de zeer fijn (echt millimeteren!)
Weeg 100 gram af, meet (of weeg) de af en leg het klaar.
Pel de en snipper de zeer fijn.
Fruit (in een wijde kook- of braadpan) de in een eetlepel , op een lage hittebron, glazig.
Neem, als de randjes van de bruin worden, de pan even van de hittebron en doe de , en het er in.
Zet de pan terug op een lage hittebron en blijf flink roeren tot zich langzaam een soort elastische klomp deeg vormt die van de bodem loslaat.
Doe de uitgebakken bij de deegklomp.
Zet de hittebron uit en meng de fijn gesneden en door het -mengsel.
Zet de pan in de koelkast en laat het mengsel opstijven (tenminste 4 uur of tot de volgende dag).
Doe de voor het paneren op een bord en zet 2 grote platte borden klaar om de bitterballen op te leggen.
Haal de pan met de koude deegmassa uit de koelkast.
Maak met twee lepels -steeds een stuk of vijf- klompjes van de deegmassa zo groot als een bitterbal (als een flinke walnoot, 20 tot 25 gram) en laat ze in de vallen.
Ze hoeven nog niet mooi rond te zijn.
Strooi wat over de deegklompjes, rol ze één voor één losjes door de , schud overtollige af en rol er tussen de handpalmen mooie ronde balletjes van.
Leg ze -naast elkaar- op één van de (klaarstaande) platte borden.
Zet, als een bord vol is, dat bord vast in de koelkast en ga verder met het volgende bord.
Zet, als alle deegmassa op is, het tweede bord ook in de koelkast (onthoud welk bord er het laatst in gezet wordt).
Doe het paneermeel en het zout in een plastic zak en schud ermee om het zout met het paneermeel te mengen.
Doe de inhoud van de zak daarna in een diep bord.
Klop in een ander diep bord de eieren los.
Haal het bord met de koudste bitterballen uit de koelkast.
Rol een bitterbal door het ei (met een vork en een lepel) en leg 'm daarna in het bord met het paneermeel.
Strooi een beetje van het paneermeel (uit het bord) over de bitterbal en rol 'm (met de hand ) door het paneermeel tot hij rondom met paneermeel bedekt is.
Rol de bitterbal tussen de handpalmen, zodat het paneermeel goed vast komt te zitten en controleer of er geen doorzichtige plekjes of barstjes zijn (zo nodig in het ei dippen en weer even in het paneermeel drukken).
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
- bouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
- boter en bouillonblokje kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
- boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 225 kcal | 11% | 900 kcal |
Vetten | 8 g. | 11% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 32 g. | 12% | 128 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |