Bitterkoekjescake met rum
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bitterkoekjes recepten
- Bereiden
- Kookboek van tobkok
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Handmixer
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Zorg dat alle ingredienten op kamerwarmte zijn.
- Verwarm de oven voor op 150 graden C.
- Vet de ringen in en zet ze in een bakblik bekleed mer bakpapier.
- Leg op de bodem een paar gedrenkt in de , knip de rest in stukjes.
- Meng de , en met een handmixer en voeg meteen de suiker toe.
- Blijf kloppen en voeg de een voor een toe.
- Om gevaar van schifting te voorkomen halverwege nog wat toevoegen.
- Spatel het beslag luchtig met de toegevoegde .
- Schep de voorzichtig door het beslag.
- Vul de vormen met dit beslag.
- Bak de cake in het midden in de oven in ca. 60 min.
- gaar en goudbruin.
- De cake is klaar als een breinaald er ingestoken droog uitkomt.
- Verwijder als de cake enigszinds is afgekoeld de ringenvormen en laat verder af koelen.
- Om de cake een feestelijk tintjes te geven bestrijk met een hete abrikozen confiture en strooi er wat geschaafde amandelen op en strooi er wat poedersuiker op.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in bitterkoekjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 750 kcal | 37% | 3000 kcal |
Vetten | 53 g. | 76% | 212 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 97 g. | 37% | 388 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |