Bitterkoekjescake met rum

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Handmixer
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Zorg dat alle ingredienten op kamerwarmte zijn.
  2. Verwarm de oven voor op 150 graden C.
  3. Vet de ringen in en zet ze in een bakblik bekleed mer bakpapier.
  4. Leg op de bodem een paar gedrenkt in de , knip de rest in stukjes.
  5. Meng de , en met een handmixer en voeg meteen de suiker toe.
  6. Blijf kloppen en voeg de een voor een toe.
  7. Om gevaar van schifting te voorkomen halverwege nog wat toevoegen.
  8. Spatel het beslag luchtig met de toegevoegde .
  9. Schep de voorzichtig door het beslag.
  10. Vul de vormen met dit beslag.
  11. Bak de cake in het midden in de oven in ca. 60 min.
  12. gaar en goudbruin.
  13. De cake is klaar als een breinaald er ingestoken droog uitkomt.
  14. Verwijder als de cake enigszinds is afgekoeld de ringenvormen en laat verder af koelen.
  15. Om de cake een feestelijk tintjes te geven bestrijk met een hete abrikozen confiture en strooi er wat geschaafde amandelen op en strooi er wat poedersuiker op.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in bitterkoekjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
750 kcal
37%3000 kcal
Vetten
53 g.
76%212 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
97 g.
37%388 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bitterkoekjescake met rum