Bitterkoekjesijs met bosvruchten
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bitterkoekjesijs recepten
- Bereiden
- Kookboek van suzan
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Deegroller
- Rasp
Bereidingswijze
- Verkruimel de met een deegroller of druk ze fijn in een plastic zak.
- Rasp de chocolade grof of hak deze, klop de met de half stijf.
- Spatel de en de erdoor, voeg de en de chocolade toe.
- Doe het mengsel in een vierkante of langwerpige lage schaal of diepvriesdoos en zet het in de diepvries.
- Schep het na een uur om zodat er geen grove ijskristallen ontstaan.
- Strijk de bovenkant glad en laat het ijs nog minimaal 3 uur bevriezen.
- Maak intussen de schoon, snijd het ijs in plakken en serveer de vruchten erop.
- Bosvruchten zijn:
- aardbeien, blauwe bessen/bosbessen, bramen en frambozen.
- Tip in plaats van zijn Italiaanse amandelkoekjes ook lekker.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Bitterkoekjesijs met peer en chocosaus41u30m
-
Recept
Pavlova met bosvruchten in glaasjes425m
-
Recept
Citroentiramisu met bosvruchten voor buffet450m
-
Recept
Deegpoffertjes met bosvruchten445m
-
Recept
Romige vanillerijst met bosvruchten41u
-
Recept
Tiramisu met cakebodem en bosvruchten430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
- poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade en yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en yoghurt
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in bitterkoekjes en pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom en yoghurt
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 303 kcal | 15% | 1212 kcal |
Vetten | 9 g. | 14% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 19 g. | 7% | 76 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |