Bitterkoekjesvla

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Elk bitterkoekje in acht gelijke delen verdelen.
  2. Doe de stukjes in een glazen schaaltje en besprenkel ze met een koffielepel (bijvoorbeeld Disaronno Originale).
  3. Sluit het schaaltje af met folie en schud de inhoud af en toe om.
  4. Doe in een schaaltje 20 gram rietsuiker, de inhoud van een zakje vanillinesuiker, 10 gram en 15 gram .
  5. Neem 3 eetlepels van de koude en roer ze door het custard suikermengsel.
  6. Splits het ei en roer de dooier door het mengsel.
  7. Het eiwit wordt niet gebruikt!
  8. Breng de aan de kook in een pan met dikke bodem (om het aanbranden te beperken).
  9. Giet wat van de hete bij het mengsel en roer goed door.
  10. Breng de weer aan de kook en giet al roerende het mengsel in de hete .
  11. Laat de vla nog drie minuten doorkoken.
  12. Blijf roeren, zonder de bodem te raken, i.v.m.
  13. aanbrandsels).
  14. Giet de vla in een met koud water omgespoelde vlaschaal.
  15. Roer tenslotte de bitterkoekjesstukjes door de vla.
  16. Laat de vla even afkoelen en leg er dan nog drie hele op (de vla is bedoeld voor drie personen).
  17. Laat de vla verder afkoelen onder folie om velvorming tegen te gaan.
  18. Schep bij het opdienen de vla in drie schaaltjes en versier met een toefje geklopte room zonder .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in bitterkoekjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
170 kcal
8%680 kcal
Vetten
6 g.
9%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
6%60 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
6 g.
7%24 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bitterkoekjesvla