Bladerdeeg

Ingrediënten

+ -
print

Voor 500 gram bladerdeeg:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Deegroller

Bereidingswijze

  1. Bereiding van de détrempe*:
  2. Stort het op een schoon werkblad en maak er een kuiltje in.
  3. Doe het en het in het kuiltje.
  4. Meng het geheel tot een homogenen massa.
  5. Maak er een bol van en snijd er aan de bovenkant een kruis in.
  6. Op een koele plaats 30 minuten laten rusten.
  7. Bereiding tourage**:
  8. Vlak het deeg met de hand uit in de vorm van een kruis (volg daarbij de insnijdingen).
  9. Plaats de in het midden en vouw de kruisen om de heen.
  10. Sla op het deeg met een deegroller om de goed over het deeg te verdelen.
  11. Rol het deeg in de lengte uit met een deegroller.
  12. Vouw het deeg in drie delen op, door eerst een uiteinde over een derde naar binnen te vouwen en daarna het andere uiteinde om te vouwen.
  13. Rol het deeg weer in de lengte uit, laat het deeg 30 minuten rusten en herhaal de voorgaande procedure 2 keer.
  14. Minstens 30 minuten op een koele plaats laten rusten. *Franse culinaire term voor mengsel van en ** Franse culinaire term voor het toevoegen van aan deeg
25
25
25

Variaties op Bladerdeeg

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bladerdeeg
VariatieAantalGang
Zalm in bladerdeeg4Vis en schaaldieren
Bladerdeeghapjes4Hapjes
Mascarpone- fruittaart van bladerdeeg2Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en meel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Bladerdeeg heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hollands korst 200 gr bloem 160 gr margarine 120 cl water 2 gr zout ik denk dat jou boter/ margarine te weinig is 3 maal in 4en toeren tussen elke toer 30 minuten rust
henny57 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
766 kcal
38%3064 kcal
Vetten
45 g.
65%180 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
95 g.
36%380 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bladerdeeg