Bladerdeeg met appelmoes en mascarponecrème

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Haal het uit de koelkast en laat het ca. 10 minuten rusten.
  2. Schil de appels en verdeel ze in vieren.
  3. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in grove stukken.
  4. Breng de appels aan de kook met het , de en 2 eetlepels .
  5. Kook de appels afgedekt tot ze uit elkaar vallen.
  6. Maak de met het water aan en roer door de appels tot het bindt.
  7. Laat afkoelen.
  8. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  9. Rol het uit en bestrooi met de grove .
  10. Rol met een deegroller over het .
  11. Steek met een ovale uitseker (ca. 7 x 10cm) of met een glas (doorsnede 8 cm) ca. 12 ovaaltjes uit het deeg.
  12. Leeg de ovaaltjes met de suikerkant naar boven op een met bakpapier bekleed bakblik.
  13. Kluts de met de .
  14. Bestrijk het ermee.
  15. Bak het ca. 12 minuten in de oven.
  16. Laat afkoelen.
  17. Meng de met de kwark, het en 2-3 eetlepels .
  18. Snijd de ovaaltjes in de lengte doormidden.
  19. Dit gaat het beste met een broodmes.
  20. Vul het met de crème en de appelmoes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • vanillesuiker, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg, custard, magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, mascarpone, magere kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, mascarpone, magere kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
135 kcal
6%1620 kcal
Vetten
6 g.
8%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
11 g.
12%132 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bladerdeeg met appelmoes en mascarponecrème