Bladerdeeg met citroenmascarpone en banaan
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van YvonneADD
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Bakpapier
- Rasp
Bereidingswijze
- Snij van de plakjes 8 langwerpige stukken en bestrooi ze met .
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak de deegplakjes op een stuk bakpapier in ongeveer 8 minuten goudbruin en knapperig.
Rasp de schil van de en roer dit door een half bakje en een half bekertje creme fraiche. - Pers de uit.
- Snijd een in dunne plakjes en besprenkel deze met het citroensap.
Stamp 1 eetlepel fijn met wat . - Bestrijk de bladerdeegplakjes met de citroenmascarpone creme en strooi daar de venkelsuiker overheen.
- Beleg 4 plakjes met de helft van de plakjes .
- Leg daaroverheen de overige 4 plakjes en de rest van de daar weer bovenop.
- Bestrooi het daarna nog met een beetje venkelsuiker.
Tip:
In plaats van zelf venkelsuiker te maken kan je ook een blokje anijs fijnmalen. - Blokjes anijs kan je kant en klaar kopen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Amandelfilotaartjes met citroenmascarpone41u10m
-
Recept
Mascarpone- fruittaart van bladerdeeg425m
-
Recept
Banaan in bladerdeeg445m
-
Recept
Pannenkoeken met gebakken banaan430m
-
Recept
Taart van bladerdeeg met ricotta, basilicum en gemarineerde aardbeien425m
-
Recept
Gebakken banaan met chocoladesaus410m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- poedersuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in mascarpone
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in mascarpone
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 131 kcal | 6% | 524 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |