Bladerdeegflapjes met spinazie en geitenkaas
- Herkomst Griekenland
- Categorie Voorgerechten
Bijpassend: hoofdgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van gabriella91
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- De goed wassen en in een pan met water in 5-10 minuten gaar koken, zo nu en dan omscheppen.
- De plakjes uitspreiden en in 10 minuten laten ontdooien.
- De goed laten uitlekken, fijnhakken en voorzichtig het overtollige vocht eruit drukken en in een kom doen.
- De kaas in kleine stukjes snijden.
- In een kommetje het ei loskloppen.
- De helft van het ei met de , geitenkaas, wat en en door de roeren.
- De oven voorverwarmen op 200 graden C.
- Een bakplaat invetten.
- De randen van elk plakje deeg met wat water bestrijken.
- Van de deeglapjes driehoekige flapjes maken op de volgende manier:
- op een helft (diagonaalsgewijs) van elk plakje wat spinaziemengsel scheppen en de andere helft eroverheen klappen.
- De randen van het deeg goed aandrukken (evt.
- met een vork).
- De flappen op de ingevette bakplaat leggen, met de rest van het ei bestrijken en met bestrooien.
- De flapjes in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin bakken.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- spinazie en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg en bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in paneermeel
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg en paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in schapenkaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 23 kcal | 1% | 92 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |