Bloemkool met eiersaus
- Herkomst Duitsland
- Categorie Ovenschotels
- Bereiden
- Kookboek van kookbeer
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Schoongemaakte bloemkoolroosjes in ruim water beetgaar koken.
- Met schuimspaan uit de pan nemen.
- boenen en in het zoute nat met de gaar koken.
- Afgieten, pellen en in grove stukken snijden.
- Intussen de koken, ontvellen, ontpitten en het vruchtvlees in kleine stukjes snijden.
- Voor de eiersaus witte en azijn in een steelpan doen en met het bij matige hitte opkloppen.
- Druppelsgewijs de vloeibare toevoegen.
- Saus van het vuur nemen, op smaak brengen met en .
- Ovenvaste schaal invetten.
- en om en om in de schaal leggen.
- Met tomatenstukjes bestrooien.
- Ham in reepjes snijden en erover strooien.
- Bieslook in ringetjes snijden en ook eroverheen strooien.
- Tot slot de eiersaus over het geheel gieten en in de voorverwarmde oven op 180 graden C.
- in 10 tot 15 minuten gratineren.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eigeel
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 311 kcal | 15% | 1244 kcal |
Vetten | 18 g. | 27% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 24 g. | 9% | 96 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |