Bloemkoolgratin met paprika en ui

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Magnetron
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Schil de en snij ze in gelijke stukken.
  2. Kook ze in ruim water gaar.
    Snij de in roosjes en kook deze ongeveer 3 min.
    Snipper de ui grof.
  3. Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui.
    Maak de schoon en snij die in dunne reepjes.
    Giet de bloemkoolroosjes af, meng ze met de ui en de .
    Giet de af en stamp ze met , , en tot een smeuiige puree.
    Klop de los met de en 100 gram geraspte .
    Schep de puree in een magnetronbestendige ovenschaal.
  4. Schep de en erbovenop.
  5. Schenk het kookroommengsel eroverheen.
  6. Strooi de rest van de geraspte eroverheen.
    Plaats de schotel 10 - 15 min in een combimagnetron op de stand grill + magnetron (450 - 630 watt).
    Geen combimagnetron?
  7. Verwarm de schotel dan op heteluchtstand 180 graden of in een gewone oven op 200 graden.
  8. Zet daarna nog een paar minuten onder de grill.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kookroom, melk, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kookroom, melk, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Bloemkoolgratin met paprika en ui heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Lekker, ik had net een bloemkool gekocht en heb ze zo klaargemaakt! Een aanrader.
Yaki 21 maart 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
257 kcal
12%1028 kcal
Vetten
12 g.
18%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bloemkoolgratin met paprika en ui