Ingrediënten

+ -
print

Voor de pangrattato:

Voor de bloemkoolrisotto:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Koekenpan
  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Pangrattato:

    Maal het brood samen met de ansjovis, de olie uit het blikje en de Spaanse peper fijn in een keukenmachine.
  2. Zet een koekenpan op het vuur en bak het broodkruim al roerend en omscheppend goudbruin.

    Bloemkool Risotto:

    Snijd de stugge blaadjes van de bloemkool en verwijder de stronk.
    Hak de malse kern van de stronk fijn.
    Warm de bouillon op.
    Doe de olijfolie en de klont boter in een andere pan en fruit daarin de uitjes, knoflook, selderij en gesneden bloemkoolstronk 15 minuten op laag vuur zonder dat ze kleuren.
    Leg de bloemkoolroosjes in de hete bouillon.
    Wanneer het mengsel mooi zacht is, kan de rijst erbij en moet je het vuur hoger zetten.
    De rijst begint nu zachtjes te bakken, dus blijf continu roeren!
    Na een minuut beginnen de korrels een beetje glazig te worden.
    Giet de wijn er bij en blijf roeren.
    Als de wijn door de rijst geabsorbeerd is zet je het vuur laag en is het tijd om de eerste soepopscheplepel bouillon erbij te scheppen en er een flinke snuf zout bij te doen.
    De bloemkoolroosjes zullen ondertussen gaar in de bouillon zijn, zodat je die samen met de bouillon door de rijst kunt scheppen.
    Prak ze tegelijkertijd een beetje fijn.
    Schep er lepel voor lepel de bouillon bij en blijf roeren om de zetmeel uit de rijst te masseren.
    Wacht telkens tot alle bouillon geabsorbeerd is voordat je de volgende lepel erbij doet.
    Ga zo door tot de rijst gaar en alle bloemkool op is.
    Proef de rijst om te controleren of hij goed gaar is.
    Mocht dat het geval zijn, dan moet je gewoon een klein beetje kokend water toevoegen.
    Zet de pan van het vuur en roer de boter, de parmezaanse kaas en de peterselie door de rijst.
    Leg het deksel op de pan en laat de rijst 2 minuten staan.
    Schep de risotto op de borden en rasp er nog wat parmezaanse kaas over.
    Eet de risotto zo snel mogelijk!

    Serveer een bord bloemkoolrisotto met een beetje van de pangrattato.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
  • brood, groentebouillon, wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in brood, groentebouillon, wijn
  • brood, groentebouillon, boter, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
  • groentebouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in knolselderij
  • boter en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in brood en groentebouillon
  • ansjovis is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
567 kcal
28%2268 kcal
Vetten
28 g.
40%112 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
79 g.
30%316 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bloemkoolrisotto met Pangrattato