Bloemkoolschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Verwarm de hete luchtoven voor op 180 ºC.































    Schik de in een ovenschotel.































    Verdeel de in kleine roosjes en kook ze in 8 minuten beetgaar.































    Schep de roosjes op de en maal er wat overheen.































    Verdun de crème-fraîche met de .































    Snipper de en de knoflook en fruit ze in de (5 minuten).































    Roer de gefruite snippers door de aangelengde zure .































    Voeg de , de soja en wat naar smaak toe.































    Breng de saus, al roerend, kort aan de kook en neem de pan van het vuur.































    Meng dan het losgeklopte en de helft van de geraspte kaas erdoor.































    Giet de saus over (en door) de bloemkoolroosjes.































    Strooi er het en de rest van de kaas overheen.































    Plaats de schotel op het hoge rooster in de hete luchtoven (180 ºC, 15 minuten).































    Schakel daarna de grill in tot zich een bruin korstje heeft gevormd (± 8 minuten).
25
25
25

Variaties op Bloemkoolschotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bloemkoolschotel
VariatieAantalGang
Bloemkoolschotel5Ovenschotels
Gegratineerde bloemkoolschotel1Groentegerechten
Bloemkoolschotel a la Stroganoff1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • oude kaas en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en oude kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room en oude kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Bloemkoolschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Goede schotel, ik weet alleen niet welke sojasaus er in moet zout of zoet dat staat er niet bij verder goed.
Dekker 9 januari 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
941 kcal
47%1882 kcal
Vetten
42 g.
60%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
61 g.
23%122 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bloemkoolschotel