Bloemkoolsoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Breng 750 mililiter water aan de kook met de 2 erin.
  2. Snijd de roosjes van de , schil de en snijd deze in blokjes.
  3. Kook de en de zo’n 15 minuten in de bouillon.
  4. Pureer het met een staafmixer.
  5. Voeg wat crème fraîche toe en breng het nog even aan de kook.
  6. Het resultaat is een heerlijke smakende bloemkoolsoep.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Bloemkoolsoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bloemkoolsoep
VariatieAantalGang
Bloemkoolsoep5Soepen
Bloemkoolsoep met Goudse kaas1Soepen
Studenten bloemkoolsoep1Maaltijdsoepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Bloemkoolsoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Heb dit recept al vaker gemaakt, was erg lekker. groetjes Birgitta
Birgitta 11 november 2012
Ik heb dit recept net gebruikt met een lichte variatie: Eerst een flinke ui gebakken in de soeppan en vervolgens het recept gevolgd, maar met groentebouillon i.p.v. kipbouillon. Later nog een rode pep... Lees reactie
22 september 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
135 kcal
6%540 kcal
Vetten
9 g.
13%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bloemkoolsoep