Bo la lot (gegrild rundvlees in druivenbladeren)

Ingrediënten

+ -
print

Voor 16 stuks:

(opmerking: in vietnam gebruikt men voor dit hapje bladeren van de plant liter lot (wilde peper). Deze zijn in europa niet gemakkelijk te vinden, maar druivenbladeren voldoen ook uitstekend.)

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Oven
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom het vlees met het spek, het , de , , , het , de suiker(stroop) en het en de .
  2. Laat afgedekt enkele uren of een nacht trekken in de koelkast.
  3. Spreid een druivenblad uit op uw werkvlak en schep op circa een derde hoogte vanaf de onderkant 1 opgehoopte theelepel vleesvulling.
  4. Klap de zijkanten van het druivenblad naar binnen over het vleesmengsel en rol het geheel op vanaf de onderkant, zodat er een gesloten rolletje ontstaat.
  5. Knip / scheur een stukje aluminiumfolie waar het rolletje inpast en wikkel het rolletje in de aluminiumfolie.
  6. Maak zo nog meer rolletjes.
  7. Leg de rolletjes op een met keukenpapier bedekt bakrooster en bak ze circa 15 minuten in een voorverwarmde oven (circa 190 graden Celsius).
  8. Of leg de ingepakte rolletjes op de barbecue en laat ze zo gaar worden.
  9. Haal de rolletjes uit de oven / van de barbecue.
  10. Verwijder het aluminiumfolie en dien op.
  11. Lekker als voorgerecht / hapje of als bijgerecht.
  12. NB:
  13. De rolletjes worden nog lekkerder als u ze bereid op de barbecue!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
141 kcal
7%564 kcal
Vetten
8 g.
11%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bo la lot (gegrild rundvlees in druivenbladeren)