Bobotie
- Herkomst Zuid-afrika
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Marjolyn
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Fruit de aan.
- Week het brood in 4 eetlepels water en knijp het uit.
- Meng het gehakt met de en 1 ei.
- Bak het gehakt 5 à 6 minuten.
- Het hoeft niet gaar te zijn, maar het ergste rauwe moet eraf.
- Voeg de , , en citroenrasp toe.
- en naar smaak toevoegen.
Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie. - Bak het gerecht 35 minuten met folie.
- Klop de en 2 door elkaar en schenk dit na die 35 minuten over het gehakt.
- Bak de bobotie nog 15 minuten zonder folie tot de laag gestold en bruin is.
Serveer het gerecht met of aardappels.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Zuid-Afrikaanse bobotie41u
-
Recept
Zuidafrikaanse maaltijd: Bobotie en Blatjang41u30m
-
Recept
Bobotie41u15m
-
Recept
Zoete bobotie445m
-
Recept
Bobotie435m
-
Recept
Bobotie425m
Variaties op Bobotie
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Bobotie | 8 | Vlees |
Echte Zuid-Afrikaanse Bobotie | 1 | Ovenschotels |
Zuid-Afrikaanse Bobotie a la Willemieke | 1 | Stoofschotels |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- witbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 369 kcal | 18% | 1476 kcal |
Vetten | 22 g. | 31% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 3% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |