Bobotie
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bobotie recepten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Hak de fijn.
- Verwijder de korstjes van het brood en snijd het in stukjes.
- Hak de knoflook fijn.
- Pers de uit.
- Klop de los.
- Verhit de in een braadpan en fruit de in 10 minuten glazig.
- Doe de broodstukjes in een kom en meng het met de .
- Voeg het gehakt toe aan de en bak het in 10 minuten rul.
- Voeg de kerrie met knoflook en al roerend toe en bak het 5 minuten mee.
- Voeg het citroensap met toe en bak het even mee.
- Neem het brood uit de en druk het vocht eruit.
- Bewaar de .
- Voeg het brood toe aan het gehaktmengsel.
- Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal.
- Klop de los met de en .
- Schenk het mengsel over het gehaktmengsel.
- Zet de schotel 30 minuten in het midden van de oven tot het eimengsel gestold is.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Echte Zuid-Afrikaanse Bobotie41u20m
-
Recept
Zoete bobotie445m
-
Recept
Zuidafrikaanse maaltijd: Bobotie en Blatjang41u30m
-
Recept
Bobotie (studentenkost)41u15m
-
Recept
Bobotie41u15m
-
Recept
Bobotie435m
Variaties op Bobotie
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Bobotie | 8 | Vlees |
Zuidafrikaanse maaltijd: Bobotie en Blatjang | 1 | Ovenschotels |
Zoete bobotie | 1 | Ovenschotels |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
- wit brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- wit brood kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 422 kcal | 21% | 1688 kcal |
Vetten | 21 g. | 30% | 84 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 22 g. | 8% | 88 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |