Bobotie van Carina
- Herkomst Zuid-afrika
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bobotie recepten
- Bereiden
- Kookboek van jalte
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Week de sneetjes brood in 150 milliliter melk.
- Verhit de in een koekenpan en fruit de 5 minuten.
- Knijp de melk uit het brood.
- Doe het gehakt, het brood, het en de gemalen bij de ui.
- Bak tot het gehakt bijna gaar is.
- Doe de en de erbij, roer door en voeg dan de inhoud van het pakje ossenstaartsoep toe.
- Laat nog 5 minuten doorgaren.
- Breng op smaak met peper.
- Klop de met de rest van de melk.
- Voeg de mosterd en de toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schenk de helft van het ei-mengsel bij het gehakt en schep om.
- Schep het gehakt in de ovenschaal en schenk de rest van het eimengsel over het gehakt.
- Bak de bobotie 45 minuten in het midden van de oven.
- Lekker met rijst, gemalen kokos en zoete chilisaus.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Echte Zuid-Afrikaanse Bobotie41u20m
-
Recept
Zoete bobotie445m
-
Recept
Zuidafrikaanse maaltijd: Bobotie en Blatjang41u30m
-
Recept
Bobotie425m
-
Recept
Bobotie41u15m
-
Recept
Bobotie (studentenkost)41u15m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bruinbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in halfvolle melk en boter
- zaanse mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- halfvolle melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in zaanse mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 238 kcal | 11% | 952 kcal |
Vetten | 14 g. | 21% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 26 g. | 10% | 104 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |