Boemboe roedjak

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Braad de op hoog vuur in twee eetlepels of wokolie bruin. (leg de kip even aan de kant).
  2. Fruit 3 grote of 5 kleine in de .
  3. Voeg vervolgens toe op 500 gram kipfilet: 1 a 1,5 theelepel knoflook of 2 teentjes, 1 theelepel sereh, 1 a 1,5 theelepel djahe, 0,5 a 1 theelepel trassie, 2 tot 4 theelepels sambal (afhankelijk van je eigen smaak).
  4. Leng het geheel aan met een beetje .
  5. Verkruimel 1 boullion blokje.
  6. Voeg de kip erbij en voeg toe totdat de kip onder is.
  7. Voeg 2 a 3 theelepels toe, dit haalt de scherpe smaak van weg.
  8. Laat het geheel zeker een half uur sudderen.
  9. Dien het vlees en een klein gedeelte van het vocht met ui op met witte , gebakken ei en .
  10. Voeg eventueel nog bamboe scheuten toe.
25
25
25

Variaties op Boemboe roedjak

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Boemboe roedjak
VariatieAantalGang
Ajam Boemboe Roedjak2Gevogelte
Ajam Panggang Boemboe Roedjak1Gevogelte
Ajam Pangang Boemboe Roedjak1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal en olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in trassie en sambal
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sambal kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassie
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1214 kcal
60%4856 kcal
Vetten
17 g.
24%68 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
6%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
8%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Boemboe roedjak