Boerenaardappelschotel met braadworst en karbonade

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Pel 500 gram en snijd ze in ringen.
  2. Bestrooi de karbonades met en en wrijf ze in met 1-2 eetlepels mosterd.
  3. Doe de karbonades en de in een braadpan en bedruppel ze met het .
  4. Zet de pan afgedekt minimaal 8 uur in de koelkast.
  5. Was de en kook ze ca. 20 minuten.
  6. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  7. Pel en snipper 1 ui.
  8. Los het bouillonblokje op in 250 milliliter heet water.
  9. Roer de ui, het , de en 1 eetlepel mosterd doorheen.
  10. Breng op smaak met , en .
  11. Snijd de in plakjes.
  12. Doe de plakjes in de bouillon en laat ze minstens 1 uur marineren.
  13. Maak de schoon en verwijder het klokhuis.
  14. Snijd de en de in kleine stukjes.
  15. Maak de en de peterselie schoon, dep ze droog en snijd ze fijn.
  16. Voeg de , de , de en de peterselie samen met de toe aan de .
  17. Laat de karbonades uitlekken.
  18. Verhit 1-2 eetlepels in de pan.
  19. Bak de samen met het op middelhoog vuur in ca. 15 minuten goudbruin.
  20. Verhit 1-2 eetlepels en bak de karbonades en de worsten rondom in 10 minuten gaar.
  21. Serveer met de aardappelsalade en de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje en olie
  • groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bier
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje en slasaus
  • groentebouillonblokje en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in slasaus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bier en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
631 kcal
31%3786 kcal
Vetten
45 g.
65%270 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Boerenaardappelschotel met braadworst en karbonade