Boerencake met frambozen
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Klop met een mixer in een kom de boter en de glad.
Voeg 1 voor 1 de toe en klop tot het ei is opgenomen alvorens het volgende ei toe te voegen.
Zeef de met de boven de kom en mix tot een glad beslag Mix er de door, Schenk het beslag in de vorm en strooi de erover.
Bak de cake in de voorverwarmde oven in ca 40 minuten goudbruin en gaar. - Laat de cake afkoelen, bestuif met een laag poedersuiker en snijd in mooie blokjes.
Suggestie:
frambozen kunnen vervangen worden door ander fruit naar keuze.
Ook lekker om te maken
Variaties op Boerencake met frambozen
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Boerencake met frambozen | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker, frambozen, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 261 kcal | 13% | 2610 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 90 g. |
Waarvan verzadigd | 4 g. | 22% | 40 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 8% | 20 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 16% | 10 g. |
Koolhydraten | 16 g. | 6% | 160 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 20 g. | 22% | 200 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 3 mg. | 0% | 30 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |