Boerenjongens pudding met lange vingers
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van rinawim
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spuitzak
Bereidingswijze
- In kom met water circa 5 minuten laten weken.
- Boven ander kom lange in stukjes breken en boerenjongens er door scheppen.
- dit circa 5 minuten laten staan.
- Kwark en door de boerenjongens scheppen.
- In steelpannetje met 2 eetlepels water zachtjes verwarmen en van vuur af de uitgeknepen er al roerend in op lossen.
- mengsel door kwarkmengsel roeren.
- In kom met stijf kloppen. 1/4 deel van de geklopte overdoen in spuitzak.
- Tot gebruik in koelkast zetten Rest van de luchtig door kwarkmengsel scheppen.
- Vorm invetten met en mengsel er in scheppen.
- Bovenkant gladstrijken en pudding 3-4 uur in koelkast laten opstijven.
- Bovenkant van pudding met mes voorzichtig los snijden van de wand.
- Vorm enkele seconden in heet water houden en platte schaal op vorm leggen.
- Geheel schudden, om keren en pudding uit vorm laten glijden.
- Pudding garneren met toefjes en chocolaatjes.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Abrikozenroomvla met lange vingers415m
-
Recept
Lange vingers met citroen en anijsroom420u
-
Recept
IJs met lange vingers en vlokken en aardbeien415m
-
Recept
Ananas met slagroom en lange vingers45m
-
Recept
Wentelteefjes met vanille-ijs en boerenjongens430m
-
Recept
Warme peer in bladerdeeg, gevuld met amandelspijs en boerenjongens445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en gelatine
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 273 kcal | 13% | 1092 kcal |
Vetten | 67 g. | 95% | 268 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 15 g. | 6% | 60 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |