Boerenkool-lasagne

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. In een pan met weinig water en de in ca. 15 minuten laten slinken.
  2. In een zeef laten uitlekken.
  3. In een grote pan met ruim kokend water de ca. 4 minuten voorkoken.
  4. Onder koud stromend water afspoelen en in een vergiet laten uitlekken.
  5. pellen en snipperen.
  6. In een koekenpan de verhitten.
  7. De ca. 2 minuten zachtjes bakken.
  8. toevoegen en ca. 5 minuten, al omscheppend, meebakken.
  9. Van het vuur af de erdoor roeren.
  10. In een kom de kwark vermengen met de helft van de kaas.
  11. In een steelpan de kaassaus maken volgens de gebruiksaanwijzing en de rest van de kaas erdoor roeren.
  12. Ovenschaal (ca. 2 liter) invetten.
  13. Dun laagje op de bodem scheppen.
  14. Hierop een laag leggen.
  15. Hierop een laagje kwark uitstrijken.
  16. Een laag en een laag erover verdelen.
  17. Afdekken met .
  18. Zo doorgaan tot de schaal vol is en de ingrediënten op zijn.
  19. De laatste laag moet lasagne zijn.
  20. Kaassaus erover schenken.
  21. In een voorverwarme oven van 200 graden C in 40 minuten goudbruin en gaar bakken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in ketchup
  • ketchup past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine, magere kwark, oude kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in magere kwark en oude kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in ketchup en oude kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in magere kwark en oude kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
286 kcal
14%1144 kcal
Vetten
23 g.
33%92 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Boerenkool-lasagne